Handlekurv

Blogg

I forbindelse med Oslo bokfestival besøkte vatikanjournalist og forfatter Marco Politi hovedstaden. Her møtte han flere journalister og har blant annet besøkt Kveldsnytt, Verdibørsen, Studio 2 og Urix. Til Vårt Land sier han:

– Frans er ikkje berre ein religiøs leiar. Han er ein geopolitisk leiar når han snakkar om fattigdom, om menneskehandel, migrasjon og miljø, og korleis alt heng saman.

Han snakker også om fiender blant kardinalene som Frans må samarbeide med:

– Opposisjonen mot Frans blir større og større. Fleire geistlege har gått ope ut og kalla det han gjer for kjettersk, i bøker og i brev adresserte til paven. Motstanden kjem særleg til syne gjennom ulike nettsider som hevdar at Frans fornedrar det heilage ved pavedømet, gjer kyrkja protestantisk og så vidare. Historikaren Andrea Ricardi meiner at dei siste 100 åra ikkje har vore ein så stor opposisjon mot paven som det vi ser no.

Anmelder og biskop emeritus Tor B. Jørgensen mener Frans blant ulvene gir «nyttig og tankevekkende informasjon om de utfordringene Den katolske kirke står overfor i vår verden i dag. Det angår oss alle.»

 

Siste fra bloggen

  • Snakkesalige Tomas Sjödin skriver om stillhet

    9 måneder siden
    «Jeg var et snakkesalig barn. Jeg er en snakkesalig voksen. Og det ser ikke ut til å endre seg. Den verste leken jeg visste da jeg var barn, var stilleleken.» Med dette som utgangspunkt har Tomas Sjödin skrevet en bok om stillhet. Vel hjemme etter en ensom reise gjennom USA, skildrer Sjödin oppdagelsen av en …

Følg nyhetsbrevet vårt

X