Blogg

I forbindelse med Oslo bokfestival besøkte vatikanjournalist og forfatter Marco Politi hovedstaden. Her møtte han flere journalister og har blant annet besøkt Kveldsnytt, Verdibørsen, Studio 2 og Urix. Til Vårt Land sier han:

– Frans er ikkje berre ein religiøs leiar. Han er ein geopolitisk leiar når han snakkar om fattigdom, om menneskehandel, migrasjon og miljø, og korleis alt heng saman.

Han snakker også om fiender blant kardinalene som Frans må samarbeide med:

– Opposisjonen mot Frans blir større og større. Fleire geistlege har gått ope ut og kalla det han gjer for kjettersk, i bøker og i brev adresserte til paven. Motstanden kjem særleg til syne gjennom ulike nettsider som hevdar at Frans fornedrar det heilage ved pavedømet, gjer kyrkja protestantisk og så vidare. Historikaren Andrea Ricardi meiner at dei siste 100 åra ikkje har vore ein så stor opposisjon mot paven som det vi ser no.

Anmelder og biskop emeritus Tor B. Jørgensen mener Frans blant ulvene gir “nyttig og tankevekkende informasjon om de utfordringene Den katolske kirke står overfor i vår verden i dag. Det angår oss alle.”

 

Siste fra bloggen

  • 92-årige Lilly Walle gir ut boka «Punktum. Amen» snart. Her er en smakebit.

    1 month siden
    Det er lørdag morgen og jeg sitter i sofaen med hårtørreren over hodet etter et deilig, varmt bad. Når håret er tørt, går jeg tilbake til sengekanten for påkledning. Påkledningen tar sin tid når du blir eldre. Sånn er det bare. Når høreapparatet er på plass i ørene, brillene sitter på nesen og trygghetsalarmen henger om halsen, er jeg klar for neste utfordring: frokosten.

Følg nyhetsbrevet vårt

X