Handlekurv

Våre forfattere

Author

Alf van der Hagen

Alf van der Hagen (f. 1962) er forfatter og har arbeidet som redaktør i Morgenbladet, Bokklubben og NRK. Han har fått flere priser og skrevet en rekke bøker, blant annet samtalememoarer med Dag Solstad, Kjell Askildsen og Henning Hagerup.

Author

Barbro Raen Thomassen

Barbro Raen Thomassen er forfatter og visuell kunstner, og bor med mann og høns på på en lysning i Birkenes skoger i Agder. Hun har tidligere skrevet boken "Som liljene på marken. Om å leve enklere" (2011)

Author

Bjarte Botnen

Bjarte Botnen er Vårt Lands utenriksredaktør emeritus. Han holder fortsatt en fast hånd på den populære ukentlige Botnens spørrebank.

Author

Bushra Ishaq

Bushra Ishaq er norsk muslim, med foreldre som begge har innvandret fra Pakistan. Hun er utdannet lege og jobber som forsker innen etikk og sosialmedisin. I 2010 ble hun tildelt Fritt Ords ærespris for sitt brobyggende samfunnsengasjement og for å ha videreutviklet forståelsen for en flerkulturell identitet. Hun har vært spaltist i Aftenposten og Ny Tid og skrevet boken Hvem snakker for oss? (Cappelen Damm, 2017).

Author

Desmond & Mpho Tutu

Demond Tutu er erkebiskop emeritus av Cape Town, Sør-Afrika. I 1984 fikk han Nobels fredspris for sin ikke-voldelige kamp mot apartheidregimet. Mpho A. Tutu leder The Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation. Tilgivelse er den andre boken far og datter Tutu har skrevet sammen.

Author

Didrik Søderlind

(f. 1971) journalist og forfatter. Rådgiver i Human-Etisk forbund.

Author

Ellen Merete Wilkens Finnseth

Ellen Merete Wilkens Finnseth (f. 1960 i Danmark) er sosialpedagog og cand. philol. i religionshistorie. Hun er forfatter og foredragsholder. Hennes forrige bok Nattsyn. En vandring med Job (Luther forlag) kom i 2008.

Author

Erik Lunde

Erik Lunde er politiker, teolog og skribent. Våren 2017 mottok han C.J. Hambros pris for "fremragende skribentvirksomhet".

Author

Erlend Berge

Erlend Berge (f. 1984) er en prisbelønnet fotograf. Han jobber som fotojournalist i Vårt Land.

Author

Erling Rimehaug

Erling Rimehaug er historiker, journalist og avisredaktør. Han har skrevet en rekke bøker, flere av dem er oversatt til svensk og dansk. Rimehaug har et nært og engasjert forhold til både israelere og palestinere og har dekket konflikten som journalist og redaktør i mer enn 30 år.

Author

Guri Riksaasen

Født i 1971. Utdannet sosialantropolog ved Universitetet i Oslo (2002) og sertifisert kommunikolog ved Skandinavisk Institutt for kommunikologi (2012). Bor på Holmlia i Oslo og har tre barn.

Author

Halvor Nordhaug og Henrik Syse

Halvor Nordhaug (f. 1953) er biskop i Bjørgvin og tidligere praktikumsrektor ved Det teologiske Menighetsfakultet.  Han har skrevet flere bøker og artikler om kirkelige og teologiske tema, og vært redaktør for tidsskriftet Luthersk Kirketidende. Henrik Syse (f. 1966) er filosof, forsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning), professor ved Bjørknes Høyskole, medlem av Den norske Nobelkomité og Pressens Faglige Utvalg. Han er en ettertraktet foredragsholder og har utgitt en rekke bøker og artikler om filosofi, etikk og religion.

Author

Heinz Schilling

Heinz Schilling (f. 1942) er professor emeritus i historie ved Humboldt Universitet i Berlin og forfatter av en rekke anerkjente verk om Europas historie. Hans biografi om Martin Luther har siden den først utkom i 2012 blitt oversatt til en rekke språk. Martin Luther - rebell i en brytningstid er hans første bok på norsk.

Author

Kjell Arnold Nyhus

Kjell Arnold Nyhus (f. 1952) er teolog og forfatter. Han jobber som fengselsprest i Hamar og Ilseng fengsler. Han har skrevet flere bøker og fikk mye oppmerksomhet for boka Hvis jeg har en sjel. Fortellinger fra klosteret i fengselet (Vårt Land forlag, 2015). Andre utgivelser er  U Alminnelig. Jon Fosse og mystikken, Kristen tro oppdatert (medforfatter) og Kaj Munk. Opgørets dramatiker (utgitt på dansk).

Author

Kjersti Opstad

Kirke-Kjersti heter til daglig Kjersti Opstad. Hun er opprinnelig fra Midtsund i Møre og Romsdal, men har bodd i Oslo siden 2001. Opstad har en datter og lever sammen med sin muslimske mann og hans to sønner. Hun har jobbet med integrering, sosialt arbeid og undervisning og tatt studier innen religion og filosofi. De siste årene har hun vært skribent for RadikalPortal og VårtOslo.

Author

Kjetil Gilberg

Kjetil Gilberg (f. 1968) skriver fast i Vårt Land og har tidligere gitt ut boken Var det alt? (2010). Han er fra Meløy i Nordland, bosatt i Oslo, er bassist og jobber som pastor.

Author

Knut Grønvik

Knut Grønvik har gjennom mange år skrevet andakter og betraktninger til søndagens prekentekster i avisa Vårt Land. Han er sokneprest i Lommedalen i Bærum. Hans forrige andaktsbok Alle dager kom ut i 2004 og er solgt i flere opplag.

Author

Laila Dahl

Laila Dahl er svensk artist og utdannet par- og relasjonsterapeut. Hun driver TerapiStudion og ParterapiStockholm og tar oppdrag som foredragsholder. I 2005 ga hun ut sin første bok Vad heter din längtan?

Author

Lilly Walle

Lilly Walle (1926) er enke, har sju barn og en mengde barnebarn og oldebarn. Hun bor i Groruddalen i Oslo.

Author

Magnus Malm

Magnus Malm (f. 1951) er svensk forfatter, foredragsholder og tidligere journalist og tidsskriftredaktør. Han har gjennom en årrekke vært sentral i retreat-bevegelsen i Norden. Malm har skrevet en rekke bøker, mange av dem er oversatt til flere språk. Som om Gud ikke finnes er hans tiende bok på norsk.

Author

Marco Politi

(f. 1947) er forfatter og journalist. I mer enn 40 år har han dekket Vatikanet og Den katolske kirke for flere italienske aviser, og han brukes som ekspertkommentator av en rekke internasjonale nyhetsmedier (CNN, BBC, NBC, France 2 m.fl.) Sammen med Carl Bernstein skrev han en bok om Pave Johannes Paul, som ble en internasjonal bestselger.

Author

Marvin Halleraker

Marvin Halleraker (født 28. november 1962 i Stavanger) er en norsk billedkunstner, illustratør og musiker. Han regnes blant Nordens fremste avistegnere. Aktuell med boken "Satiriker med helvetesangst" og utstilling på Tegnerforbundet.

Author

Mattias Stølen Due

Mattias Stølen Due (f. 1980) er dansk psykolog med norske røtter. Han er avdelingsleder ved Center for Familieudvikling i København.

Author

Nadia Bolz-Weber

Nadia Bolz-Weber er grunnleggjaren av kyrkja Huset for alle syndarar og helgenar, ei luthersk kyrkje i Denver, Colorado. Ho har skrive fleire bøker og er eit kjent fjes i amerikansk offentlegheit. Å finne Gud i feil folk er den første boka hennar på norsk.

Author

Navid Kermani

(f. 1967) er tysk forfatter bosatt i Köln. Han har fått mange priser for sine romaner og essays, blant annet De tyske bokhandlernes fredspris. Han er en svært profilert samfunnsdebattant i Tyskland.

Author

Notto R. Thelle

Thelle er prest og professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet en rekke bøker om spiritualitet, teologi og møtet mellom kristendom og østlig religion.

Author

Patrik Hagman

Patrik Hagman (f. 1976) er forfatter, samfunnsdebattant og dosent i politisk teologi ved Åbo Akademi, Finland. Han har blant annet skrevet bøkene Efter folkkyrkan, Om kristen motstånd (til norsk i 2012) og Om tron. At söka den djupa verkeligheten. Sammen med Joel Halldorf driver Hagman podkasten Läsarpodden.

Author

Peter Halldorf

En av Skandinavias mest markante kirkeledere. Til daglig er han preses for den Ekumeniska Kommuniteten i Bjärka-Säby, en økumenisk kommunitet som søker seg mot de historiske kirkenes tradisjoner. Halldorf har skrevet en rekke bøker og er oversatt til flere språk. Mer enn 20 av hans bøker er oversatt til norsk. (Foto: Erlend Berge)

Author

Peter Svalheim

Peter Svalheim (f. 1958) er bibliotekar, sykepleier, lærer, litteraturkritiker, journalist og forfatter. Han har tidligere utgitt barnebøker og biografien «Kraftverket: Odd Hoftun – et portrett av et livsverk» (2009).

Author

Sørine Gotfredsen

(f.1967) er journalist, prest, debattant og forfatter, bl.a. av Å leve med Kierkegaard (Vårt Land forlag, 2016) og Fri oss fra det onde (Vårt Land forlag, 2018). Hun er dessuten en av Danmarks hyppigst brukte kommentatorer og skriver i bl.a. Berlingske, Kristeligt Dagblad og DR2’s Deadline.

Author

Stian Kilde Aarebrot

Prest, forfatter og daglig leder i Etter Kristus.

Author

Sunniva Gylver

Sunniva Gylver er født i Danmark av dansk-norske foreldre, og oppvokst i Norge. Hun har vært en profilert prest i Den norske kirke i mer enn tjue år, som menighetsprest, TV-prest og studentprest. Hun har vært spaltist i Aftenposten, Vårt Land og Familien, og brukes mye som taler og foredragsholder. Gylver har utgitt to bøker: Åpen Himmel (Damm, 2000) og Søndager med Sunniva(Cappelen Damm, 2009), samt vært bidragsyter i en rekke andre utgivelser.

Author

Tomas Sjödin

Tomas Sjödin (f. 1959) er svensk pastor, foredragsholder og forfatter. Han har skrevet en rekke bøker og er oversatt til flere språk. I Norge er han blant annet kjent for bøkene "Mens du hviler" og "Det er mye man ikke må". Han har også deltatt i NRK-programmet "Fyrtårn" og vært spaltist i avisen Vårt Land.

Siste fra bloggen

Følg nyhetsbrevet vårt

X