Handlekurv

Blogg

 
Hytta. Fotografert av Kjell Arnold Nyhus sommeren 2018, med et engangskamera. Ny bok fra Kjell Nyhus kommer snart på Vårt Land forlag.

 

Fengselsprest Kjell Arnold Nyhus er stille 40 dager og 40 netter. Han drar alene til hytta, uten tv, musikk eller telefon. Han vet ikke helt hva han søker, men han vet at han lengter. Lengter etter Gud og ro og dypest sett sin egen sjel. Nyhus lager seg rutiner og rytmer, og vi får følge ham på veien når han observerer seg selv og naturen med skarpt blikk: han går utover i naturen og innover i sitt eget dyp og sine egne drømmer. Han snakker til Gud og leser bøker. Hva gjør stillhet med et moderne menneske? 40 dager og 40 netter er et jordnært og poetisk portrett av naturens små og store under, av menneskelivet, av livskraft og gudstro. Boka lanseres på Litteraturhuset i Oslo 18. september.

 

Les et utdrag fra boka:

«Jeg sitter i en gyngestol med et saueskinn som varmer i sete og rygg. Det er min stol, mine fjell og mi hytte, men jeg har like fullt en vag følelse av at noe vanskelig eller brysomt venter meg. Er det fordi jeg er henvist til mitt eget selskap i uker framover? Vil jeg finne hva jeg lengter etter? Kanskje er ikke lengsel annet enn sublimering, en avledning fra en krevende hverdag som ikke gir meg det jeg begjærer. Blikket mitt flakker rundt i den lille stua. Støv har lagt seg på parafinlampas grønne glassbeholder, fire fluer ligger på ryggen i vinduskarmen og ved siden av står et lys i staken, krummet og bøyd av solvarmen. – Jeg frykter døden og stillheten; brått slår tanken inn. Den romsterer noen korte øyeblikk, før jeg reiser meg, tar sikte på ytterdøra og går ut for å pisse.»

Siste fra bloggen

  • Himlingsløst på Hovedøya

    3 måneder siden
    Klosterruinene på Hovedøya I morgen feirer vi Kristi himmelfart. I boka Kirka og jeg. Ett år, 52 kirkebesøk  (2019), skjer ett av besøkene på nettopp Kristi Himmelfartsdag, i form av en høymesse under åpen himmel. Her er utdraget fra boka. DA DE ENGELSKE CISTERCIENSERMUNKENE 18. MAI 1147 grunnla et kloster på Hovedøya, stod allerede kirka …

Følg nyhetsbrevet vårt

X