Handlekurv

Blogg

En påske med stengte kirker

Fram mot påskeaften spør vi forfattere og bidragsytere: hva er det beste lesetipset for fastetiden, og hva leser de selv? Vi er inne i den stille uke, og har spurt forfatter Guri Riksaasen.

 

Guri Riksaasen er forfatter av boken Kjærlighet i tiggernes tid som utkom på forlaget vårt i fjor. Den handler om møtet mellom Guri selv og Elena fra Romania.


Hei, Guri – hvilken bok vil du anbefale for fastetiden?

I høst var jeg i Palestina. Det gjorde et dypt og rystende inntrykk. En kveld gikk vi forbi American Colony i Jerusalem som har en viktig rolle i Selma Lagerlöfs roman Jerusalem.

Da jeg kom hjem tok jeg fram denne boken og oppdaget hvilken stor litterær skatt den er. Fortellingen fra den svenske bygda på slutten av 1800-tallet grep meg virkelig fra første side! Har du ikke lest den før har du virkelig noe å glede deg til.

Hvilken bok leser du akkurat nå?

Fastetiden ble ikke som vi trodde i år. Nå som gudstjenestene er avlyst over hele landet, kjenner jeg på hvor viktig fellesskapet i menigheten er for meg. Derfor tok jeg fram Kjersti Opstads bok Kirka og jeg med et nytt blikk; hva er det i gudstjenestene som er så viktig for meg og mange andre?

Opstad er i gang med et nytt prosjekt, nå besøker hun 26 moskeer. Det skriver hun om på vartoslo.no. Veldig spennende prosjekt som jeg følger med stor interesse!

Kirka og jeg av Kjersti Opstad er også utgitt på Vårt Land forlag. Og så kan vi tipse om at både Nidarosdomen og Oslo domkirke direktesender gudstjenester i år, både på kirkens Facebook-sider og på NRK.

Fortsatt god stille uke fra oss på forlaget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste fra bloggen

  • Ulykkelig fred – bakom boka

    1 måned siden
    Stortingsprest og sokneprest Sjur Isaksen fatter noe tilfeldig interesse for en banankasse med gamle brev til salgs gjennom et auksjonsfirma i Oslo. I kassen finner han mange hundre brev adressert til en annen prest våren 1946. Gjennom brevene sendt til Larviks sogneprest Kristian Ljostveit åpner det seg en historie om det norske rettsoppgjøret etter andre …

Følg nyhetsbrevet vårt

X