Handlekurv

Blogg

Post thumbnail

– Det har vært en liten fest,

sier Olav Egil Aune om arbeidet med påskeheftet Stille uke. Han har vært journalist i Vårt Land i en årrekke, og er en av redaktørene som har arbeidet fram Stille uke. – Her har vi gjort noe nytt, vi har funnet opp en sjanger. Da har vi også følt stor frihet til å forme det. Veien blir til mens man går, heter en gammel klisjé, og akkurat sånn har det vært. En gledelig vei.

Sammen med Elin Krogedal, Aud Gloppen, Bjørn Sortland og Åste Dokka, har Aune funnet fram gamle favoritter og nye stemmer. – Vi har snakket sammen i timevis om hva påske er og hva vi vil formidle. Og så har bidragene begynt å komme inn, og det har vært både helt i tråd med forventingene våre, og noe mye mer.

Aune har opplevd at forfattere og kunstnere har vært entusiastiske og nysgjerrige når de har blitt spurt om å bidra. – Nesten alle har sagt ja, og resultatet har blitt deretter. Med Auds sikre hånd har det grafiske uttrykket bundet det hele fint sammen. Dette håper vi å kunne gjøre igjen neste år!

Påsken rommer hele livet på én uke. I Stille uke utfolder påsken seg gjennom tekster og bilder. Arne Berggren skriver om å skrive, Siri Økland forteller om å dø, Karsten Isachsen om tre kors. Vi møter bibeltekstene og Giottos bilder til dem, dikt, noveller, prekener og meditative tekster. Redaksjonen: Bjørn Sortland, Aud Gloppen, Olav Egil Aune, Åste Dokka og Elin Krogedal

Siste fra bloggen

  • Snakkesalige Tomas Sjödin skriver om stillhet

    9 måneder siden
    «Jeg var et snakkesalig barn. Jeg er en snakkesalig voksen. Og det ser ikke ut til å endre seg. Den verste leken jeg visste da jeg var barn, var stilleleken.» Med dette som utgangspunkt har Tomas Sjödin skrevet en bok om stillhet. Vel hjemme etter en ensom reise gjennom USA, skildrer Sjödin oppdagelsen av en …

Følg nyhetsbrevet vårt

X