Handlekurv

Blogg

Foto: Göteborgstryckeriet

I denne serien får du et innblikk i hva som ligger bak utformingen av bøkene våre. Marte Espevik i designbyrået Minsk lagde designet til fotoboka som er fylt med Erlend Berges bilder fra bedehusland. Les Espeviks refleksjoner rundt designet:

Jeg har vært veldig heldig som har fått mulighet til å jobbe med et så unikt bildemateriale. Fotoene til Erlend Berge er så mettet med detaljer, hvor ett motiv kan oppholde meg i flere minutter, og stadig oppdager jeg nye detaljer og historier. Derfor ville jeg at designet skulle ligge helt i bakgrunnen, men likevel hjelpe leseren med navigering. Ofte har design har den motsatte funksjonen i en bok, den skal umiddelbart dra deg inn på sidene og holde på oppmerksomheten, men i Sjå, eg kjem snart! gjør bedehusene den jobben. Når jeg jobber med et så rikt visuelt univers må designet føye seg og fungere som en stille støttepartner. Formatet på boken skulle være harmonere med formatet på bildene. Margene skulle være luftige nok til at hvert bilde står godt alene eller sammen et annet, samt skape god flyt gjennom hele boken.

Prosjektet har vært et dypdykk i en sterk estetikk, som både er spartansk og maksimalistisk. I tekstheftet som ligger løst inni boken sto jeg litt friere til å flørte med bedehusestetikken. Papiret er et lettvektet papir, velbrukt av de faktiske kirkeprogrammene som ligger i benkeradene. Altertavler var inspirasjonen til de typografiske bruddene mellom tekstene. Typografien er en miks av en enkel sans-serif som navigerer, og en modernisert kalligrafifont flørter med bedehusestetikken i boken. Omslaget er hovedsakelig en veggtapet som er trykket på striestoff, og det materialet gir leseren et fysisk møte med teksturene i interiøret i bildene.

Sjå, eg kjem snart! har vært et drømmeprosjekt! Jeg gikk inn i det med masse ærefrykt. Det vært skummelt å forvalte et så fint materiale, samtidig veldig inspirerende å samarbeide med både Erlend Berge og Vårt Land forlag som er så dyktige mennesker. 

Siste fra bloggen

Følg nyhetsbrevet vårt

X