Handlekurv

Blogg

I kåringen av Årets vakreste bøker vant vi to diplomer for godt design, for Tro på tvers og for Punktum. Amen. Her får du et innblikk i tankene som lå bak sistnevnte bokdesign:
Et foto av det broderte trekket på den 92 år gamle debutantens pianokrakk er valgt som omslagsmotiv. Det er trykt på et tekstilliknende overtrekk, tittelen er preget i gullfolie. Vi ville gi denne skjeldne stemmen et varmt og verdig uttrykk, uten å bli prangende. En beskjeden skatt av en bok.

Juryens begrunnelse: Varmt, beskjedent og intimt – slik speiler bokomslaget den 92 år gamle Lilly Walles fortelling om et hverdagsliv fylt av både trivialiteter og små under. Formatet er lite, som en bønnebok. Et foto av det broderte trekket på den gamle damens pianokrakk er montert som et halvbånd på for- og baksiden. Tittelen er foliepreget i gull som på en salmebok. «Punktum. Amen» signaliserer både et stopp i jordelivet, markert med et punktum, og samtidig åpner det opp for det som måtte komme i et Amen uten punktum. Livet her og nå og etterlivet, i to ord og ett tegn.

Årets vakreste bøker er en bransjekåring i regi av Grafill. Grafill er en bransjeorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen design og illustrasjon. Av totalt 263 innsendte bidrag til konkurransen ble 51 bokverk hedret med gull, sølv og diplom.

Siste fra bloggen

  • Bokutdrag tre – «40 dager og 40 netter. En fortelling om stillhet.»

    3 dager siden
    Bokutdrag, 40 dager og 40 netter  Lørdag og et tredje bokutdrag fra Kjell Arnold Nyhus’ bok. Teksten er fra del tre, kapittel tre.    KAN DU TENKE deg å gjøre det om igjen? har mangespurt. Noen spør på en slik måte at jeg kjenner detnødvendig å alminneliggjøre mine førti døgn i en-som stillhet. Jeg har …

Følg nyhetsbrevet vårt

X