Handlekurv

Blogg

 

Vi har akkurat sendt inn en bunke av fjorårets bøker til konkurransen Årets vakreste bøker. Juryen vurderer estetikk, funksjonalitet, struktur, design, illustrasjon, billedspråk, valg av papir og innbinding, og kårer den vakreste boka som ble gitt ut i året som var. Vi er kjempestolte av bøkene våre, og de dyktige designerne som har tenkt på hver minste detalj i arbeidet med utformingen. Det er alltid spennende å se hva designeren tilfører. Nå deler noen av dem tanker rundt arbeidet de har gjort på bloggen vår! Først ut er Aud Gloppen, som har designet 40 dager og 40 netter. En fortelling om stillhet:

– Boka skulle ha eit stille, enkelt uttrykk som samtidig seier noko om ein indre prosess. Omslaget er monokromt og har førti merker, eit for kvar av dei tause dagane. Motivet hintar til at Nyhus er fengselsprest og sandfargen til den bibelske ørkenvandringa.

Refleksjonsarbeidet forfattaren gjev seg i kast med foregår på ei hytte i eit mektig fjellandskap. Eg har valgt å bruke foto av det konkrete landskapet gjennom to årstider, men dette faldar seg først ut på innsida, når lesaren opnar boka. Pocketinnbindinga er mjuk å ta i og signaliserer nøysemd, medan det rimelege papiret i materien har høg bulk og gjer boka lett – eigna til å putte i sekken om ein vil gå i Nyhus sine fotspor.

 

Siste fra bloggen

  • Bokutdrag tre – «40 dager og 40 netter. En fortelling om stillhet.»

    2 timer siden
    Bokutdrag, 40 dager og 40 netter  Lørdag og et tredje bokutdrag fra Kjell Arnold Nyhus’ bok. Teksten er fra del tre, kapittel tre.    KAN DU TENKE deg å gjøre det om igjen? har mangespurt. Noen spør på en slik måte at jeg kjenner detnødvendig å alminneliggjøre mine førti døgn i en-som stillhet. Jeg har …

Følg nyhetsbrevet vårt

X