Handlekurv

Blogg

Han avslørte det da Laila Dahl fikk se bildet av hans nyfødte sønn.

«Det er noe jeg må si deg…» Slik innledet ektemannen til Laila Dahl samtalen. Hun er en kjent artist i Sverige og hadde nettopp avsluttet innspillingen av sin siste plate «Når hjertet vil mer».

«Dette er sønnen min. Han er 12 dager gammel» sa mannen og rakte henne bildet. Sønnen var født på samme sykehus som Laila Dahl hadde født deres tre barn.

Det hun nettopp hadde fått vite var som et slag, men en knyttneve hadde vært å fortrekke.

Løgnene. De hadde holdt sammen siden hun var 13 år gammel. Da hun var 21, giftet de seg. Gjennom årene arbeidet de sammen, fikk tre barn sammen, og deres familier omgås hverandre.

Da hun hadde bestemt seg for å leve livet med kjæresten, sa hun til sin mor: «Er det noe jeg er sikker på, så er det at Jan aldri kommer til å bedra meg».

– Vi har kanskje et bilde av den utro som en overflatisk og grunn type, men min mann var den helstøpte, troverdige typen, sier hun.

Utroskapen i seg selv er den største smerten, men i tillegg var det her et barn inne i bildet, og det hadde pågått i ti måneder,

Derfor ble sjokket ekstra stort.

– Hva var det verste?

– Løgnene. Hvordan kan jeg stole på noen som har løyet for meg i månedsvis? Løgner over tid er ødeleggende.

Laila Dahl er i dag parterapeut, og dette hører hun også fra andre par: Tillitsbruddet er verre enn sex. For: At man har sex med en annen, betyr ikke at man ikke elsker den man er gift med.

– Ofte elsker de sin partner, sier Laila Dahl.

Terapeut. Det finnes ingen sikre tall på hvor mange som er utro, men det er mer vanlig enn vi tror, mener Laila Dahl.

I en undersøkelse som Folkehelseinstituttet gjorde blant 10.000 kvinner og menn i 2002 svarte 29 prosent av mennene og 23 prosent av kvinnene at de har hatt sidesprang en eller annen gang mens de var gift eller samboende.

Totalt 1038 kvinner og menn i alderen 25-65 år ble intervjuet om sine holdninger til ekteskap, flørting og utroskap.

Les hele intervjuet på VL.no her

Siste fra bloggen

  • Snakkesalige Tomas Sjödin skriver om stillhet

    9 måneder siden
    «Jeg var et snakkesalig barn. Jeg er en snakkesalig voksen. Og det ser ikke ut til å endre seg. Den verste leken jeg visste da jeg var barn, var stilleleken.» Med dette som utgangspunkt har Tomas Sjödin skrevet en bok om stillhet. Vel hjemme etter en ensom reise gjennom USA, skildrer Sjödin oppdagelsen av en …

Følg nyhetsbrevet vårt

X